Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Το Blog αυτό τελεί υπο κατάληψη...

απο την Διεθνή Αμνηστία.




Ένα παράδειγμα....

Ο Karim Amer καταδικάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2007 σε 4 χρόνια φυλάκισης. Οι κατηγορίες εναντίον του συμπεριλαμβάνουν τη «διάδοση πληροφοριών που απειλούν τη δημόσια τάξη και τη φήμη της χώρας», την «υποκίνηση μίσους προς το Ισλάμ» και τη «δυσφήμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Karim Amer τέθηκε υπό κράτηση για πρώτη φορά για 12 μέρες τον Οκτώβρη του 2005 λόγω της συγγραφικής του δραστηριότητας στο blog του (Karam903.blogspot.com) σε σχέση με το Ισλάμ και τις θρησκευτικές ταραχές που έλαβαν χώρα στην περιφέρεια Maharram Bek της Αλεξάνδρειας τον ίδιο μήνα. Παρόλο που απελευθερώθηκε χωρίς καμία κατηγορία, κρίθηκε ένοχος για βλασφημία κατά του Ισλάμ σύμφωνα με τον πειθαρχικό πίνακα του πανεπιστημίου al-Azhar, από όπου και αποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2006.

Κλήθηκε εκ νέου να παρουσιαστεί ενώπιον του Δημόσιου Κατήγορου της περιφέρειας Maharram Bek στις 7 Νοεμβρίου 2006, μετά από αγωγή που άσκησε εναντίον του το πανεπιστήμιο al-Azhar. Ο Δημόσιος Κατήγορος διέταξε την κράτησή του αρχικά για τέσσερις ημέρες. Όμως παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι και τη δίκη του. Κρατήθηκε και σε απομόνωση, ενώ οι επισκέψεις από τους συγγενείς του επιτράπηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2007.

Ο Karim Amer είναι ο πρώτος Αιγύπτιος blogger που δικάστηκε. Η Διεθνής Αμνηστία τον θεωρεί κρατούμενο συνείδησης που φυλακίστηκε μόνο επειδή εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τις θρησκευτικές αρχές al-Azhar , το Ισλάμ και τον Πρόεδρο Μουμπάρακ και ζητά την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή του.

Στην Αίγυπτο η σφαίρα των blogs διευρύνεται σαν χώρος ελεύθερης έκφρασης και οι bloggers έχουν αυξήσει τη δημοσίευση πληροφοριών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αιγυπτιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για βασανιστήρια και αστυνομική βία εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών.
Η δίκη του φαίνεται να παρουσιάζεται ως προειδοποίηση από τις αρχές προς άλλους bloggers που τολμούν να κάνουν κριτική στη κυβέρνηση ή να κάνουν χρήση των blog τους για να διαδώσουν πληροφορίες που θεωρούνται επιβλαβείς για την εικόνα της χώρας.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει καλέσει τις αιγυπτιακές αρχές να αναθεωρήσουν ή να ανακαλέσουν όλη την ισχύουσα νομοθεσία που, σε παραβίαση των διεθνών προτύπων, ορίζει φυλακίσεις για την ειρηνική άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

Αναλάβετε δράση για την απελευεθέρωση του Karim Amer μέσα από το site http://www.freekareem.org

4 Ηλιοτρόπια:


Blogger Kostas-Farao (slash) άνθισε και είπε...

Πουθενά δεν υπάρχει ελευθερία. Ο μόνος τρόπος καταπολέμισης είναι να σκωτώσουμε όλους τους μπάτσους. Βέβαια άμα το κάνουμε αυτό στην Αίγυπτο θα σκωτώσουμε τον μισό πληθυσμό της χώρας

5/03/2007 11:53 μ.μ.  

Blogger Menelaos Gkikas άνθισε και είπε...

freedom

5/04/2007 12:05 μ.μ.  

Blogger Pixel Sprite άνθισε και είπε...

Epikairo to post kai nomizw panw sti mera eleytherias tou typou (kai synama tou logou). To thema me ton Karim exei parei megales diastaseis, as min jexname omos tin katapiesh pou yparxei kai se diafora alla mesa enimerwshs. Apo erevnes se 194 xwres, oi 121 antimetopizoun meriki i oliki katapiesh tou logou.
Endiktika stin Kina yparxei terastios periorismos stis plhrofories pou pernoun oi Kinezoi apo to diadiktio kai sto Iran skeftontai na logokrinoun ta minimata sta kinita(!)

Prosopika niwthw poly tyxerh pou menw se 2 xwres opou mporw na pw o,ti mou katevei xwris na fovamai. Einai kati to opoio thewroume dedomeno kai mono me periptwseis san tou Karim siniditopioume oti distixws stin pragmatikotita apoteloume mionotita.

5/04/2007 12:09 μ.μ.  

Blogger Kostas-Farao (slash) άνθισε και είπε...

Φίλε pixel sprite εδώ στο Σουδάν παρακολουθούνται και τα μηνήματα των κινητών!!!

5/07/2007 11:15 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home