Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Γλύκάκι κανείς?



Χτες με ευκαιρία τα playmate βρεθήκαμε να πιούμε μια (ακόμα) αποχαιρετηστήρια μπύρα με τα παιδιά. Τα playmate δεν τα ήδαμε, μπύρα δεν πολυήπιαμε, αλλά φάγαμε γλυκάκι!

Είναι απο τα αγαπημένα μου και είναι εύκολο και δροσερό και είπα να σας δώσω την συνταγή. Σλούρπ!

Μπισκοτε

Η συνταγή είναι για ένα κλασσικό πυρέξ.
Υλικά
1,5 πακέτο πτι-μπερ (ανάλογα με το ταψί σας)
2 πακέτα κρέμα γιώτης στιγμής σοκολάτα (έχεις γάλα? Φτιάξε κρέμα γίωτης)
2 πακέτα κρέμα γιώτης στιγμής βανίλια
1,5 lt Γάλα (ίσως και λίγο παραπάνω)
2-3 κ. σούπας Λικέρ (ότι θέλετε ή έχετε. εγώ χτες έβαλα τεκίλα. Λέει πολύ με λικέρ κακάο)
Μια κομπόστα φρούτα (Βύσσινα ή Βερύκοκα ή ροδάκινα ή ανανά ή αλλιώς φρέσκιες φράουλες που μπορείτε να έχετε μαρινάρει σε λίγο λικέρ ή γενικώς οτι φρούτο σας προκύψει)
Δύο ζελέ σε γέυση επιλογής σας- σχετική με τα φρούτα που διαλέξατε
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τα ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί, αλλά αντί να προσθέσουμε το κρύο νερό εμέις προσθετουμε τον χυμό απο την κομπόστα ή αν βάλουμε φρέσκα φρούτα, χυμό απο το ίδιο φρούτο (όταν βάζω φρέσκες φράουλες βάζω χυμό βύσσινο). Το αφήνουμε να κρυώνει και συνεχίζουμε.

Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο γάλα μαζί με το λικέρ. Βουτάμε μέσα (δεν χρειάζεται να μουλιάσουν πολύ) τα μισά μπισκότα (λίγα λίγα, μην αγχώνεστε) και κάνουμε μια στρώση στο πυρέξ.

Χτυπάμε τις κρέμες γιώτης σοκολάτα με το γάλα (δειτε την συσκευασία- περίπου 600 ml γάλα-εγώ βάζω πιο πολύ γάλα απ ότι λέει) και την αδιάζουμε πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο μέχρι να πλύνουμε το Blender-moulinete-σύρμα απο τις σοκολάτες. Σε 2 λεπτά έχει πείξει. Τσακ Μπαμ.

Ξανα-μανά το ίδιο με τα άλλα μισά μπισκότα πάνω στην σοκολάτα αυτή τη φορά.

Συνεχίζουμε χτυπώντας την κρέμα γιώτης βανίλια με το ανάλογο γάλα και την αδιάζουμε πάνω στα μπισκότα. Κοιτάζουμε να είναι ίσια.

Κόβουμε τα φρούτα σε φετάκια (Όχι τα βύσσινα!) και τα βάζουμε πάνω στην κρέμα. τα πιεζουμε (ΛΙΓΟ!) για να μείνουνε στο συγκεκριμένο σημείο.

Οταν το ζελέ κρυώσει λιγάκι, το αδιάζουμε πάνω απο τις κρέμες σιγα-σιγα με προσοχή να μην πέφτει με δύναμη και κάνει τρύπες στην κρέμα.

Αφήνετε στο ψυγείο καμια ώρα να γίνει καλά καλά το ζελε... και έτοιμο!- Την άλλη μέρα πάντως είναι ακόμα καλύτερο!