Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Τουρτα Guitar Hero

Τον τελευταίο χρόνο με έχει πιάσει μια μανία με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Δεν είναι οτι φτιάχνω πολύ διαφορετικά πράγματα απο συνήθως, αλλά διαβάζω πολλά sites, παίρνω ιδέες κλπ.

Πριν ένα μήνα περίπου άρχισα να σκέφτομαι την τούρτα θα φτιάξω για τα γενέθλια του fantus. Σκέφτηκα απο εδώ, σκέφτηκα απο εκεί και τελικά βλέποντας αυτό το site και ακούγοντας τον fantus να παίζει κιθάρα στο wii κατέληξα να θέλω να φτιάξω μια τουρτα Guitar hero!




Αφού συγκέντρωσα τις συνταγές και τα υλικά που χρειαζόμουν (και που φυσικά δεν υπήρχαν στην όλα Λήμνο. Κάποια είναι απο Αθήνα και κάποια απο Amsterdam που πήγαμε την Καθαρά Δευτέρα).

Δέκα μέρες πριν τα γενέθλια ξεκίνησα να φτιάχνω τα μικρά κομματάκια που θα χρειαζόντουσαν για να διακοσμήσω την κιθάρα. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω γλάσσο απο marshmallows για τις κατασκευές και για την κάλυψη της τούρτας, τα οποία marshmallows φυσικά και δεν υπήρχαν στο νησί οπότε έφτιαξα μία δόση χρησιμοποιώνστας αυτή την συνταγή.

Ενα μέγαλο marshmallow


Φτιάχνοντας το γλάσσο


Τα κομματάκια που χρειαζόμουν για την διακόσμηση της τούρτας

Όπως βλέπετε επιστρατεύτηκαν τα χριστουγενιάττικα κουπατ, το δαχτυλίδι μου και άλλα αλοπρόσαλλα υλικά :-p. Άφησα τα μπιχλιμπίδια να στεγνώσουν και τα έβαλα σε ένα τάπερ.

Την προηγούμενη μέρα πριν απο τα γενέθλια, και αφού ο fantus έλειπε απο το σπίτι ξεκίνησε η διαδικασία της τούρτας. Πρώτα απ όλα για να κάνω το σχήμα ξεπατίκωσα την κιθάρα σε λαδόκολλα.
Χειροτεχνίες

Αφού είχα τα σχέδια της κιθάρας, έφτιαξα παντεσπάνι χρησιμοποιώντας αυτή την συνταγή. Το παντεσπάνι αυτό είναι πεντανόστιμο, αλλά αν ξανακάνω τούρτα κατασκευή θα προτιμήσω να το κάνω με κάποιο κεικ που να τρίβεται λιγότερο, π.χ. κάποιο sponge cake. Επειδή είμαι λίγο άχρηστη στο να χωρίζω τα παντεσπάνια σε 2 πάτους, έψησα στο μεγάλο ταψί του φούρνου 2 παντεσπάνια ξεχωριστά. Το καθένα ήταν μια δόση της συνταγής αυτής.

Making of παντεσπάνι


Έτοιμο!

Βεβαιωθείτε οτι φτάνει το παντεσπάνι για όλη την έκταση της τούρτας

Κάτι κάναμε!

Το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξω ότι χρειαζόμουν για την γέμιση της τούρτας. Ganache χτυπημένη για γέμισμα, και κρέμα βουτύρου για να στρώσει όμορφα το γλάσσο απο πάνω. Κατέληξα (εκ των υστέρων) οτι η κρέμα βουτύρου δεν μου αρέσει πάρα πολύ. Αν ξανάκανα κάτι παρόμοιο θα άπλωνα πολύ σφιχτή σαντιγύ κάτω απο το γλάσσο. Ή θα έβαζα κάτι στην κρέμα βουτύρου για να έχει γεύση (κακάο, καφέ, κάτι).

Για την κρέμα Ganache (συνταγή εδώ) χρησιμοποίηση διπλή δόση, μια και την χρησιμοποίησα και στην επικάλυψη της μισής τούρτας.

800 γρ κουβερτούρα και 400 γρ σοκολάτα γάλακτος


σοκόλαση!!

Στην κρέμα βουτύρου έβαλα super fresco, είναι νόστιμο και αρκετά άσπρο.

βουτυρόκρεμα

Αφού έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα, χτυπάμε την μισή ganache σαν να ήταν σαντιγύ, και σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια μας. Ξεκίνησα να τα σιροπιάζω με ότι είχε μείνει απο ένα γλυκό περγαμόντο που έφτιαξα πέρσι αραιωμένο με λίγο νεράκι. Κάπου στην πορεία τελείωσε το σιρόπι, και συνέχισα με σιρόπι απο γλυκο βύσσινο, επίσης αραιωμένο. Μετά απλώνουμε την ganache στο παντεσπάνι και βάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι απο πάνω. Άρχισε να μοιάζει με τούρτα!

ganache χτυπημένη σαν σαντιγύ


Απλώνουμε απο πάνω την κρέμα βουτύρου. Όπως είπα και νωρίτερα η βασική της χρησιμότητα είναι να κάνει το εσωτερικό της τούρτας ίσιο. (Εδώ θα βρείτε ένα κατατοπιστικότατο βιντεάκι για το πως απλώνουμε την κρέμα βουτύρου, και μετά απο πάνω το γλάσσο. Δεν πειράζει που λέει για ζαχαρόπαστα, περίπου τα ίδια ισχύουν και για το γλάσσο απο marshmallows)




Βάζουμε την τούρτα (σε 3 κομμάτια αφού αλλιώς δεν χωράει στο ψυγείο) όπως είναι με την κρέμα βουτύρου στο ψυγείο, ανακαλύπτουμε πως η μέση μας πονάει ήδη, αλλα λέμε χαλάλι και πάμε για ύπνο, να την αφήσουμε να παγώσει καλά.

Ξυπνάμε το πρωί (στις 8:06!!!!!) απο το άγχος μας για το πως θα γίνει η τούρτα.

Την βγάζουμε απο το ψυγείο, ζεστένουμε την ganache και την ρίχνουμε απαλά πάνω απο το μπράτσο της κιθάρας και τα κλειδιά. Βάζουμε τις διακοσμητικές χαζομαρούλες και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Έτοιμο το μπράτσο!

Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσσο. Αυτή την φορά είχα marshmellows αφου είχα πάει στο Αμστερνταμ εντωμεταξύ. Το φτιάχνουμε και το ανοίγουμε σε φύλλο. Πολύ βολικό είναι να το ανοίξετε πάνω σε λαδόκολλα. Επίσης βουτυρώστε καλά τον πλάστη και την λαδόκολλα, θα κάνει την ζωή σας πολύ πιο εύκολή.




Μεταφέρουμε με την λαδόκολλα το γλάσσο πάνω στην τούρτα. Κάπου εδώ ξαναβλέπουμε το βιντεάκι για να θημηθούμε πώς το απλώνουμε, και Voila!

Το σώμα της κιθάρας με το γλάσσο

Στερεώνω πάνω στην κιθάρα τα διακοσμητικά βρέχοντας τα με λίγο νερό στο σημείο της ένωσης. Το τρέμολο είναι βελόνα πλεξίματος στραβωμένη, και οι μαύροι κύκλοι είτε γλάσσο βουτυγμένο σε σοκολάτα είτε ζαχαρωτά με γεύση lakritsi, τα ίδια επίσης χρησιμοποίησα για να φτιάξω τα τάστα.







Με το γλάσσο που σας έχει μείνει, πλάστε ενα wii mote (τηλεχειριστήριο), βάλτε χρώμα ζαχαροπλαστικής στις λεπτομέρειες με μια οδοντογλυφίδα, και κόψτε κομμάτια απο το lakritsi (θα βρείτε lakritsi στα Lidl φαντάζομαι, εγώ πήρα απο το Αμστερνταμ) για να σχεδιάσετε τα μαύρα σημεία του Wii mote, (τον σένσορα και την υποδοχή για το nunchuk), τα οποία θα βάλετε στην θέση τους "σκαβοντας" μέσα στο wiimote που φτιάξατε με ένα μαχαιράκι, και κολώντας με λίγο νεράκι.

Το κανονικό και το ζαχαρωτό!

10 λεπτά πριν έρθουν οι καλεσμένοι, βγάλτε όλα τα κομμάτια της τούρτας απο το ψυγείο, ενώστε τα σε ένα ανοικτό κουτί ζαχαροπλαστείου, βάλτε στις ενώσεις είτε γλάσσο είτε ganache, και είστε έτοιμοι!





Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Συνταγές τις παρέας για τις πολύ όμορφες ιδέες και συνταγές!

20 Ηλιοτρόπια:


Blogger Pixel Sprite άνθισε και είπε...

re eisai theaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!

2/21/2010 1:28 μ.μ.  

Blogger Dimitris Athanasiadis άνθισε και είπε...

Φοβερό!

2/21/2010 3:22 μ.μ.  

Blogger ka8y άνθισε και είπε...

thank you paidakia :-)

2/21/2010 3:57 μ.μ.  

Blogger T. άνθισε και είπε...

Kollitara exw meinei anaudi, eisai tromeri!!!Bravo bravo bravo bravo bravooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2/21/2010 7:42 μ.μ.  

Blogger Αλέξανδρος άνθισε και είπε...

Τούρτα Guitar Hero?
Μιλάμε έγραψες ιστορία!!!

2/22/2010 9:02 π.μ.  

Blogger sitronella άνθισε και είπε...

Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που οι οδηγίες και οι συνταγές μας σε βοήθησαν τόσο!
Είναι καταπληκτική η τούρτα σου (και σε φυσικό μέγεθος - wow)
Μπράβο λοιπόν στην e-μαθήτριά μας :)

2/22/2010 9:43 π.μ.  

Blogger Unknown άνθισε και είπε...

Αν μη τί άλλο, έχεις διάθεση για δημιουργία!

2/23/2010 6:10 μ.μ.  

Blogger KitsosMitsos άνθισε και είπε...

Αυτό δεν είναι απλή τούρτα! Ολόκληρη αρχιτεκτονική είναι!
Εύγε!!!

2/26/2010 12:11 μ.μ.  

Anonymous Ανώνυμος άνθισε και είπε...

Αυτά έχει το νησί και γίνεται παράδεισος. Δε τα προφταίνεις με τίποτε στην πόλη.

Τριήμερο ήρθα και αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα κάνω μέχρι να επιστρέψω για καιρό.

3/10/2010 12:10 π.μ.  

Blogger elt άνθισε και είπε...

WOW! Βγαίνει και στα drums να το ζητήσω απο την γυναίκα μου;

11/06/2010 10:17 μ.μ.  

Blogger ka8y άνθισε και είπε...

χαχαχαχ! Αν έχει όρεξη να περάσει 2-3 μέρες στην κουζίνα γίνεται!!

11/06/2010 10:19 μ.μ.  

Blogger atihrastw άνθισε και είπε...

hahaha miam miammmmmmmm .
fadasia,upomoni kai oreksi na xeis :)

11/09/2010 12:31 π.μ.  

Anonymous Ανώνυμος άνθισε και είπε...

Σοκόλασηηηηηηη!!!!
(Πολύ μου άρεσε αυτό...)

Είναι πραγματικό έργο τέχνης και μπράβο σου!!!

Όμως πολύ μανούβρα... εγώ προτιμώ κάτι πιο εύκολο στην εκτέλεση.

Όσο για το γκλάσο χρησιμοποιώ την παλιά κλασική συνταγή του Τσελεμεντέ...

11/10/2010 12:44 μ.μ.  

Anonymous Ανώνυμος άνθισε και είπε...

Καμένη

9/26/2011 5:44 μ.μ.  

Blogger Unknown άνθισε και είπε...

nike air max
jordan shoes
http://www.kobebasketballshoes.us.com
nike huarache
michael kors outlet online
jordan retro
michael kors factory outlet
longchamp sale
adidas stan smith
kobe 11

3/06/2017 7:00 π.μ.  

Blogger raybanoutlet001 άνθισε και είπε...

zzzzz2018.5.9
polo ralph lauren
colts jerseys
jordan shoes
ferragamo outlet
canada goose outlet
49ers jersey
tn pas cher
nike store
los angeles lakers jerseys
nike huarache

5/09/2018 5:05 π.μ.  

Anonymous Cara Menghilangkan Benjolan di Bibir άνθισε και είπε...


This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)

Cara Mengobati radang Usus
Cara Mengatasi sakit pundak dan Leher kaku
Obat Nyeri haid
Tips Menghilangkan Wajah kusam
Cara Mengobati Bisul
solusi masalah kewanitaan

________________

5/19/2018 5:19 π.μ.  

Blogger jeje άνθισε και είπε...

La colle Loctite GO2 est compatible avec de nombreux nike air max 90 sneakerboot beige matériaux poreux et non poreux comme le béton, l'aluminium, le verre, les carreaux, l'acier inoxydable, le bois, la céramique, le cuivre, le liège, le laiton, les surfaces vernies, le cuir, le polyester renforcé de fibre de verre , acier, polycarbonate, miroirs, pierres naturelles, forme polystyrène et zinc. Philippines est considéré comme l'un des nombreux pays asiatiques qui sont célèbres pour leur collection de fleurs sauvages connues asics femme basket pour leur caractère unique à travers la planète, ainsi que tout en utilisant les utilisations des fleurs autres que pour l'apparence. Les fibroblastes sont vraiment un type de mobile qui synthétise la matrice extracellulaire et le collagène, le cadre structurel pour air jordan flight flex pas cher les tissus de la peau en même temps qu'un participant essentiel dans la blessure thérapeutique. En 1865, Stetson s'installa à Philadelphie, où il projeta de produire en masse le chapeau qu'il s'était façonné même s'il voyageait en Occident. Le meilleur Flite XL 7000 Boxed 18-Piece Established serait l'offre groupée complète dans une seule boîte. Des technologies sophistiquées de haute nike air force a led technologie ont été utilisées dans la fabrication de Nike Footwear.

7/28/2018 5:30 π.μ.  

Blogger 5689 άνθισε και είπε...

zzzzz2018.11.17
nike shoes
new balance shoes
hermes belt
coach outlet

coach outlet
clarks shoes
christian louboutin outlet
christian louboutin outlet
moncler outlet
canada goose outlet

11/17/2018 6:01 π.μ.  

Blogger jasonbob άνθισε και είπε...

giannis antetokounmpo shoes
supreme clothing
lebron james shoes
yeezy
off-white
a bathing ape
kyrie 4
moncler jackets
jordan shoes
golden goose outlet

11/01/2020 4:58 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home