Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Εγκατάλειψη εν μέσω πυρκαγιάς

Παρασκευή βράδυ, και μπροστά μου περνάει μια υδροφόρα της Κηφισιάς, ακολουθούμενη από ένα μικρό πυροσβεστικό. Επιστρέφω στην Πυρασφάλεια Εκάλης(Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών - Διασωστών (Ο.Ε.Δ.Δ.) και μαθαίνω για την φωτιά στο γραμματικό.

Σάββατο πρωί, ο κόσμος καίγεται και η Δήμαρχος Εκάλης αρνείται να στείλει τα οχήματα (ένα από τα 4!!!) να βοηθήσουν. Στον ασύρματο ακούμε να ζητάνε τα πυροσβεστικά οχήματα νερό. Οι δικές μας υδροφόρες κάθονται, να περιμένουν μήπως φτάσει η φωτιά στην Εκάλη.



Οι εθελοντές αποχωρούμε μόνοι μας, χωρίς πυροσβεστικά οχήματα να πάμε στην πυρκαγιά που εντωμεταξύ ερχόταν στην Σταμάτα- Ροδόπολη. Η δήμαρχος δέχεται να φύγει ένα πυροσβεστικό από τον δήμο μαζί με μια υδροφόρα.


Τα επανδρώνουμε και επιχειρούμε μέχρι την άλλη μέρα τα ξημερώματα. Βλέπουμε να καίγονται σπίτια, αυτοκίνητα, δάσος προσπαθούμε, σβήνουμε σώζουμε, ο καθένας παρακαλάει για το δικό του σπίτι. Οδός Αγ. Φανουρίου, Σταμάτα. Αναγκαζόμαστε να κόψουμε τις μάνικες και να φύγουμε τρέχοντας. Οι φλόγες είναι τεράστιες και η φωτιά παντού. Επιστρέφουμε πίσω. Ο γερούλης που ήταν μέσα στο σπίτι τελικά είναι εντάξει. Το πυροσβεστικό που εγκλωβίστηκε επίσης. Ανάσα. Και συνεχίζουμε μέχρι το πρωί....





Κυριακή Πρωί
: Μετά από φασαρία (πάλι) αναχωρούμε για άγιο Στέφανο. Η φωτιά είναι 200 μέτρα από το σπίτι μου. Σβήνουμε κάποια σπίτια στην οδό Σωκράτους και μετά μας στέλνουνε στην οδό που μένω. Η φωτιά είναι παντού. Σταματάμε 2 δρόμους πριν. Οδός Σάμου και Ρόδων. Σβήνουμε σπίτια.


Τα Canadair και τα ελικόπτερα περνάνε από πάνω μας και κάνουν ρίψεις. Ο καπνός παντού. Η ομάδα έχει χωριστεί στα 2 και σβήνει 2 ξεχωριστά σπίτια. Ξαφνικά το νερό κόβεται. Νομίζουμε οτι απλά μας τελείωσε και περιμένουμε να έρθει υδροφόρα ή κάποιος να μας δώσει νερό.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Ένας Προϊστάμενος του δήμου Εκάλης, ήρθε στο σημείο, και με εντολή της δημάρχου ΕΚΑΛΗΣ, έκοψε το νερό, μάζεψε τις μάνικες και πήρε το όχημα και έφυγε. ΕΦΥΓΕ!!! ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!!!!!

Αυτό είναι το ευχαριστώ στους εθελοντές. Που από το Σάββατο το πρωί (και μέχρι την Δευτέρα το πρωί τελικά) σβήναμε και τρέχαμε. που διακινδυνεύουμε την ζωή μας. ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝΕ! Γιατί? Γιατί τι θα γίνει φτάσει η φωτιά στην Εκάλη?? (σημειωτέων.. 3 πλήρως επανδρωμένα εθελοντικά οχήματα ήταν ακόμα στο κλιμάκιο...)

οπότε...

ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΚΑΛΗ!





Μπορείτε να κατεβάστε το δελτίο τύπου της ομάδας απο εδώ ή εναλλακτικά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας

14 Ηλιοτρόπια:


Blogger Unknown άνθισε και είπε...

Πφφφ
Τί είναι ο υπόλοιπος κόσμος τά μπροστά στην Εκάλη;
Τρίχες...

8/25/2009 7:59 μ.μ.  

Blogger Maraki άνθισε και είπε...

Κατερινάκι μου σας αξίζουν συγχαρητήρια για όλη την προσπάθεια που κάνατε!!!
Σε εσάς θα έπρεπε να δίνουν τα παράσημα κι όχι σε όλους αυτούς που κάθονται...
Είστε πραγματικοί ήρωες!!!!
Τελικά όποιος έχει λεφτά την περιουσία του την σώζει και ρτο δάσος τι μας νοιάζει???
Πήγα εχθές σε ένα κτήμα εκδηλώσεων στην Σταμάτα (όνομα δεν θέλω να πω) και όλο το δάσος γύρω του ήταν καμμένο, το κτήμα όμως δεν έιχε πάθει τίποτα!!!
Γιατί?? Θέλετε να μου πείτε πως απλά η φωτιά σταμάτησε στην μάντρα του???
Όχι!!!!Εχθές που πήγα κι ενώ έχουν περάσει 2 μέρες που έχει σταματήσει η φωτιά και όλα γύρω είναι καμμένα ένα πυροσβεστικό ανηφόριζε μπροστά μου προσ την ίδια κατεύθυνση με μένα...
Όταν έφτασα στην είσοδο του κτήματος κι ενώ πάω να παρκάρω βλέπω στο Parking του κτήματος ακόμη ένα πυροσβεστικό!!! Ναί κι όμως ήρθε να τους αλλάξει βάρδια...
Τελικά ζούμε στην κοινωνία που μας αξίζει, όπου ένας χώρος 30 στρεμμάτων αξίζει περισσότερο από τα 182.000 στρέμματα δάσους που χάθηκαν... απλά λυπάμαι....

Μαρία Α.

8/26/2009 8:37 π.μ.  

Blogger T. άνθισε και είπε...

Poso swsta ta leei to Maraki..
SIGXARHTHRIA filenada pou den to vazete katw, pou paleuete, pou deixnete ston kosmo to pragmatiko proswpo pou exoun oi hrwes, eseis!

Kataggeilte to gegonos opou mporeite. Oxi oti tha anoiksei kamia myth, aloimono..Apla gia na KSYPNHSEI o kosmos epitelous, kai na tous parei me tis..manikes olous autous tous axristous..!

8/26/2009 10:27 π.μ.  

Blogger Evangelia άνθισε και είπε...

Ένα ευχαριστώ για τους εθελοντές είναι ελάχιστο. Η οργή για την ανικανότητα (εγώ την ονομάζω επικινδυνότητα) της κυβέρνησης μας πνίγει. Ας εστιάσουμε στην προσφορά των εθελοντών και ας τους μιμηθούμε όσο περισσότεροι μπορούμε.

8/26/2009 11:20 π.μ.  

Blogger RealityOverdose άνθισε και είπε...

Κατερινιό, ίσως δεν στο είπα απο κοντά, όμως καλύτερα γιατι τα γραπτά μένουν... Ειλικρινά ήσουν φωτεινό παράδειγμα αυτές τις μέρες για κάθε πυροσβέστη. Δεν ξέρω κανέναν που θα καιγόταν το σπίτι του 2 τετράγωνα πιο πέρα κι αυτός θα έσβηνε σπίτι αλλουνού.. Θέλω να πώ ενα δημόσιο ευχαριστώ καθώς και οτι ήταν τιμή μου να σε έχω μαθήτρια στις εκπαιδεύσεις πυρόσβεσης. Χαίρομαι που κάποια σαν εσένα μας δείχνει οτι πέρα απο την σαπίλα υπάρχουν εδώ ΆΝΘΡΩΠΟΙ που βάζουν στο μέτωπο την ίδια τους τη ζωή για να προστατέψουν τις αξίες τους.. Με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο μαλάκας που προσφέρω. Μας έβαλες τα γυαλιά! Να'σαι καλά πάντα !!!

8/27/2009 12:57 π.μ.  

Anonymous Ανώνυμος άνθισε και είπε...

http://www.araliki.gr/2009/09/02/athens/#more-4574

9/02/2009 10:14 π.μ.  

Blogger Unknown άνθισε και είπε...

No more longing to become renowned at present. Buy Facebook Followers as a strategy to obtain popularity and recognition on the internet in a small time period. buy real facebook followers

12/16/2016 2:11 μ.μ.  

Blogger Unknown άνθισε και είπε...

You could also need these USA Facebook Suches as for winning competitors that are held online. rank likes

1/13/2017 7:30 π.μ.  

Blogger Unknown άνθισε και είπε...

If you are being guaranteed round the clock Support Service and life time replacement then do not think hard after you Buy facebook reviews from a service provider. buy facebook page reviews

6/13/2017 4:33 μ.μ.  

Blogger 5689 άνθισε και είπε...

zzzzz2018.11.17
true religion jeans
coach handbags
ralph lauren polo
coach factory outlet
off white outlet
coach factory outlet
adidas clothing
ugg boots
clarks outlet
hogan shoes

11/17/2018 7:04 π.μ.  

Blogger Buy App Reviews Android άνθισε και είπε...

To promote your app on the Google play store is not an easy task as the app market is crowded with many competitors. Nowadays many users install the app that has thousands of downloads. So by taking our Android App Installs service, it will really benefit you in terms of marketing your app on Google play store.

7/16/2019 11:58 π.μ.  

Anonymous Buying Facebook Video Views άνθισε και είπε...

I am happy to find this post very useful for me, as it contains lot of information. I always prefer to read the quality content and this thing I found in you post. Thanks for sharing.

7/18/2019 1:05 μ.μ.  

Anonymous Facebook Page Likes άνθισε και είπε...

The post is very nice. I just shared on my Facebook Account.

7/18/2019 1:16 μ.μ.  

Blogger Expotech άνθισε και είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

4/02/2024 8:05 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home