Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2005

Lapland: Nordkapp, Kiruna και άλλα εξωτικά μέρη!

Λαπωνία.

Ταξίδι που φαντάζει ονειρικό.

Πρώτη φορά πριν απο 2 χρόνια, στο Rovaniemi και στο Yllas στην Φιλανδία. Μάρτιος. Όχι πολύ κρύο. (-13 περίπου). 19 ώρες στο λεωφορείο. Τάρανδοι, Snowmobiles, Αγ. Βασίλης, Πολικό Σέλλας (aurora borealis, ή στα φιλανδικά Revontulet). Πάρτυ, βότκες με battery και σάουνα (αυτά τα τελευταία όλα μαζί wash and go).

Με τα παιδιά απο το erasmus.

Ατάκες της εκδρομής:

-Μαμά είδαμε τον Αγιο βασίλη..
- (κατι λέει η μαμά της γιάννας...)
-Μα σου λέω μαμα υπάρχει!
-......
-Μα τον είδα σου λέω!


Δεύτερη φορά πριν απο 2 χρόνια πάλι, στο Nordkapp στην Νορβηγία. 5 Ιουνίου.Κρύο. -5. Τελικά το κρύο το εκτιμας διαφορετικά σε διαφορετικές συνθήκες. 26 ώρες στο λεωφορείο. Μόνη μου. Διέσχισα την μισή φιλανδία για να φτάσω... Στόχος το βορειότερο σημείο της Ευρώπης. Να δω τον ήλιο που δεν δύει.

Και πήγα στο βορειότερο σημείο της ευρώπης. Και είδα το ηλιοβασίλεμα που ο ήλιος ακουμπάει το νερό και ανεβαίνει ξανά. Και έκανα μια ευχή. Λίγο μυστική. Για έναν φίλο να πραγματοποιήσει το ονειρό του και να έρθει.

Και όταν έφτασα δεν βρήκα να μείνω. Το hostel γεμάτο, το hotel πανάκριβο. Περιπλανήθικα στο χωριουδάκι κανα 5ωρο. Στους -5. 12 με 5 το πρωί. Έβρεχε. Κατα τις 3 πέτυχα έναν που περίμενε και αυτός το λεωφορείο- δεν έβρισκε να μείνει πουθενά. Χωθήκαμε και οι δύο μέσα στο sleeping bag μου, και περιμέναμε το λεοφωρείο. 26 ώρες και ήμουν πάλι σπίτι μου.

Ταξίδι τρίτο. Ιούνιος 2005. Kiruna Σουηδία, και Narvik Nορβηγία. Ζεστούλα. 7 βαθμοί. Βροχή. Συνέχεια. 19 ώρες στο τρένο. Κουραση. Τα ειδα όλα. Μάλλον μεγάλωσα. Το hostel καλό. Ο τύπος στην reception μπάμιας.

Η λαπωνία αυτή την εποχή είναι μια απογοήτευση. Ούτε χιόνια αλλά ούτε και καλός καιρός για να κάνεις πράγματα έξω. Και αλλιώς με παρέα αλλιώς με την sister.


Το μόνο που αξίζει είναι οι λευκές νύχτες. Εδώ στοκχόλμη έχουμε κανα 3ωρο "νύχτα". Εκεί δεν έχει. Καθόλου. Είτε πρωί είτε μεσημέρι είτε βράδυ, το ίδιο φως έχει...


Πήγαμε και σε ένα ορυχείο. Το μεγαλύτερο του κόσμου για σίδερο. Αιματίτη. Έπαθα μια μίνι κλειστοφοβία όπως κατέβαινα στα 540 μέτρα... εντυπωσιακό. Χάρηκα πολύ πάντως όταν ξαναείδα φώς...


Ο γυρισμός εύκολος. Αεροπλανάκι και σε 1,5 ώρα στοκχολμη.

Σπίτι.


Θέλω να ξαναπάω κάποια στιγμή. Η ίσως είναι καιρός να ονειρευτώ άλλα ταξίδια. Θα δούμε!

PS1. Αυτή την φορά είμαι σίγουρη οτι το έγραψα σωστά το λεωφορείο....!!!

11 Ηλιοτρόπια:


Blogger Stefanos άνθισε και είπε...

Ρε γαμώτο μου περιέγραψες μια απο τις πιο διακαείς ταξιδιωτικές επιθυμίες μου...

6/07/2005 10:53 π.μ.  

Blogger Unknown άνθισε και είπε...

Μέρη σαν αυτό σε αναζωογονούν. Η εμπειρία του "πλήρως διαφορετικού από τα τετριμμένα" σε κάνει να νοιώθεις ότι πήγες στην άκρη του κόσμου και ότι κατέκτησες το άπιαστο!

Να ξαναπάς

6/07/2005 11:41 π.μ.  

Blogger Blogarismenh άνθισε και είπε...

μάλιστααααα...ναι οκ....και εγώ σκέφτομαι να πάω μέχρι το εξοχικό μου στη Κόρινθο. Γιατί; δεν κατάλαβα; ταξίδι είναι και αυτό!!
;-)

6/07/2005 1:45 μ.μ.  

Anonymous Ανώνυμος άνθισε και είπε...

¨Ταξίδεψες στο όνειρο..Θα ήθελα να πάω στη Λαπωνία μόνο που...κρυώνω και αν το "'οχι πολύ κρύο -13) είναι καλοκαιρία...με βλέπω στο κρεββάτι με σιροπάκια.. Μάλλον θα το κάνω το ταξείδι μέσα απο εσένα..ή στα ονειρά μου..

6/07/2005 3:05 μ.μ.  

Blogger dtsomp άνθισε και είπε...

Κωλόπαιδο. Συγκινήθηκα....

6/07/2005 4:53 μ.μ.  

Blogger xryc agripnia άνθισε και είπε...

Δεν ξερω γιατι με τραβαει το κρυο.Χτυπησες την ταξιδιωτικη μου φλεβα που αν την ακουγαν οι φιλοι μου θα ειχα φτασει και εγω σε εκεινο το σημειο που ο ηλιος δεν δυει.

(στη σκηνη με το σλιπινγκ μπανγκ,ανατριχιασα.)

6/07/2005 8:32 μ.μ.  

Blogger ka8y άνθισε και είπε...

:-)

ΚΑλή είναι η λαπωνία παιδάκια! Να πάτε όμως να έχει κρύο! να δείτε χιόνια και να κάνετε dog slading, να δείτε ταράνδους, το πολικό σέλλας , να κάνετε και κανένα Hottub...(τζακούζι σε εξωτερικό χώρο..με -πολύ έξω)

archive, Δεν θυμάμαι καν το όνομα του παιδιού. πάντως ήταν πολύ έντονη στιγμή- δεν νομίζω να την ξεχάσω ποτέ. Ο τυπάς αφού περάσαμε τα σύνορα με την φιλανδία μου ζήτησε να στείλει ένα sms απο το κινητό μου, ήθελε να πει στην κοπελιά του οτι φτάνει- φαντάζομαι δεν της είπε το σκηνικό...

6/08/2005 10:47 μ.μ.  

Anonymous Ανώνυμος άνθισε και είπε...

την καλημερα μου απο τον μοναδικο ελληνα που ζει στο Rovaniwemi

6/14/2005 2:53 μ.μ.  

Blogger ka8y άνθισε και είπε...

wow!!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχχχχχ

Η ελλειψη σκανδιναβίας με έχει πειράξει..

6/15/2005 12:21 π.μ.  

Blogger oakleyses άνθισε και είπε...

air max, burberry outlet, michael kors outlet, louis vuitton outlet, nike shoes, oakley sunglasses cheap, jordan shoes, prada handbags, kate spade outlet, rolex watches, ugg outlet, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren, ray ban sunglasses, louis vuitton, uggs outlet, louis vuitton handbags, longchamp handbags, louboutin outlet, louboutin, oakley sunglasses, longchamp outlet, cheap uggs, louboutin shoes, michael kors outlet, christian louboutin, tory burch outlet, nike free, uggs, longchamp handbags, tiffany and co, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, chanel handbags, ugg boots clearance, tiffany and co, louis vuitton outlet stores, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet online sale, louis vuitton outlet, air max, prada outlet

10/15/2015 11:02 π.μ.  

Blogger منصتك الاخبارية άνθισε και είπε...


http://www.prokr.net/2016/09/get-rid-of-cockroaches-5.html
http://www.prokr.net/2016/09/get-rid-of-cockroaches-4.html
http://www.prokr.net/2016/09/get-rid-of-cockroaches-3.html
http://www.prokr.net/2016/09/get-rid-of-cockroaches-2.html

6/12/2017 2:43 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home