Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2006

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...

Όταν μπαίνεις σε έναν καινούριο χώρο, σε μια παρέα, σε μιά δουλειά σου δημιουργείται μια άλφα εντύπωση. Καλή ή κακή. Δεν ξέρεις τους ανθρώπους, το κλίμα, γενικώς τι γίνεται. Σιγά σιγά αρχίζει και γνωρίζεις. Τους ανθρώπους, τις ισορροπίες μεταξύ τους. Κάποιοι είναι συμπαθητικοί κάποιοι όχι. Κάποιοι είναι ουδέτεροι. Γενικώς δεν θέλω να χώνομαι, προσπαθώ να κρατάω αποστάσεις. Και να παρακολουθώ. Κάποια στιγμή καταλαβαίνεις οτι υπάρχει μία κουρτίνα. Μια κουρτίνα που κρύβει καταστάσεις. Και αυτή που και που σηκώνεται και αχνοφαίνεται το τι γίνεται απο πίσω. Δεν σου πολυαρέσει. Και ξαφνικά αυτή η κουρτίνα, κάνει ένα χρακ! και τραβιέται.. και τότε βλέπεις απο πίσω το θέατρο του παραλόγου....

Την διευθύντρια που όπου βρει πρόγραμμα χώνεται-μην τυχόν και πάει κανας άλλος "χρειάζομαι αυτό το μισό μόριο.." (και εγώ που θα έχω 11 στο τέλος της χρονιάς δεν το χρειάζομαι). Κατέληξα οτι το μόνο που θέλει είναι να προβληθεί και να ακουστεί. Να κάνουμε ένα θέατρο. (Ευχαρίστως. Να το κάνουμε.) Να μπούμε και στο Comenius να κάνουμε συνεργασία να πάμε εκδρομή. (Φυσικά).

Αλλά ποιός είναι ο μαλάκας που θα μπει στα site, θα βρει partners, θα στείλει mail,θα ανεβάσει website, θα κάνει όλη την βρωμοδουλεία κοινώς, για να πας ΕΣΥ του χρόνου εκδρομή κυρά μου, που εγώ θα είμαι σε άλλο σχολείο?

Και λες, πάει στο καλό, ας το κάνω για τα παιδάκια μου, να ανοίξουν λίγο τα μάτια τους με το θέατρο. Να βρούμε ένα ωραίο έργο. Πάμε στην βιβλιοθήκη. Μπρέχτ προτείνω. Όχι λέει ψαθά, έχει περισσότερη πλάκα. ΨΑΘΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Μπόστ ίσως? Αριστοφάνη? Κάτι καυστικό? Όχι λέει, μπορεί να μας πουν αριστερούς, και τέτοια στο χωριό δεν θέλω. (Συγγνώμη, για εμένα είναι τιμή μου να με πουν αριστερή).

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον,
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας,
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας,
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας....


Ποιά παιδιά θα μπουν στην ομάδα? "Μόνο της τρίτης και μόνο οι αριστούχοι που θα διαλέξω" Μα... να βάλουμε κανα παιδί που ίσως να μην είναι καλό στα μαθήματα αλλά να είναι καλλιτεχνική φύση. Ή να έχει όρεξη για δουλειά. ΟΧΙ. (καλά......)

Πάμε για καφέ μετά την βιβλιοθήκη? Πάμε.

Αυτή εκεί είναι η τάδε. Η άλλη είναι αυτό. Και είναι ΝΔ. Και του τάδε παιδιού στο σχολείο η μάνα, αυτό και αυτό. ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Μόλις βλέπει την βαρεμάρα στο βλέμμα μου αλλάζει τροπάρι. ΚΑι πως σου φαίνεται ο τάδε στο σχολείο μας? Και πως ο τάδε? Και να τον προσέχεις αυτόν... Και εκείνη έκανε αυτό...

Συγγνώμη κυρά μου, κολλητή σου είμαι?

Γιατί εγώ τέτοιες κουβέντες κάνω με τους ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.

Και σήμερα η κουρτίνα σκίστηκε τελείως.

Έχει ένα ευρωπαικό διαγωνισμό για μαθητές, που εμπλέκει ασφάλεια δικτύου, e-twinning, Blogs, και γενικώς πράγματα που αγαπάω. Με βλέπει να είμαι στο Pc και να περνάω στοιχεία. "Τι κάνεις?" Εξηγώ. "Ά βάλε με και μένα".

Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις,
το έργο το έχω δει, μη με τρελλαίνετε,
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε...

Συγγνώμη κυρά μου, Γαλλικού (που λέγαμε όταν είμασταν και στο σχολείο) δεν είσαι? Άσε με έμενα στα χωράφια μου και τράβα στα δικά σου. (όλο αυτό ειπωμένο με πιο ευγενικό τρόπο). Ναι αλλά "ξέρω απο υπολογιστές". Ε ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΓΑΜΩ-ΕΜΑΙΛ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ (θα επανέθω σε αυτό σε άλλο ποστ).

Παράνοιας συνέχεια.

Είμαστε σήμερα εκδρομή. Όλοι οι καθηγητές κλεισμένοι σε ένα καφενείο χάλια, να πίνουνε καφέ. Έξω κανένας. Εγώ κάθησα έξω με τα παιδιά. Σε ανύποπτη στιγμή ένα κοριτσάκι βγάζει το κινητό του και τραβάει video ένα άλλο "χα χα χα θα το στείλω με mms". (Παρένθεση. Τα κινητά απο την αρχή του έτους απαγορέυονται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ στο σχολείο- όποιο δούμε το μαζέυουμε- το λέμε κάθε μέρα στην προσευχή και έχει πάει και χαρτί στους γονείς).

Βουτάω το κινητό.
Το κοριτσάκι το πιάνει ένα κάτι και αρχίζει να μου φωνάζει. Ρε μικρό μου δεν καταλαβαίνεις οτι ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ. Και πάει στο καλό το μικρό. Οι γονεις ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ? Τόσα βλέπουνε τελευταίες μέρες στην tv, και αντί να τους πάρουν τα κινητά, τους λένε να μην τα κλείνουνε καν στο σχολείο. ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΓΟΝΙΕ, ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΠΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Προσέχουμε. Κάνουμε εφημερίες. Γινόμαστε οι κακοί και οι ανάποδοι. Που καταστρατηγούμε την ελευθερία των παιδιών αν τους πάρουμε το κινητό (γιατί είναι μεγάλα και καταλαβαίνουν), αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε αρκετά μπαμπούλες για να μην γίνει τίποτα σε καμιά τουαλέτα (γιατί τότε είναι άκακες ψυχούλες).

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον,
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε.
Αφού η ιστορία σας ανήκει,
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε.


Αυτά.
Γύρισα απο το σχολείο και μόνο που δεν έκλαιγα σήμερα. Αν και νομίζω οι φακές δεν ήταν αλμυρές μόνο απο το αλάτι. Έγινε και τρίτο θέμα στο σχολείο σήμερα. Σε σημείο που έφτασα να φωνάζω μέσα στο γραφείο των καθηγητών. Επιφυλάσσομαι, για όταν λήξει το θέμα.

14 Ηλιοτρόπια:


Blogger nygeion άνθισε και είπε...

Όπου και να είσαι, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, βλέπεις τα ίδια πράγματα. Άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, που πατάνε επί πτωμάτων, που δεν έχουν ιερό και όσιο, δεν έχουν τρόπους, ρουφιάνοι, καρφιά κ.ά.
Το θέμα είναι να μπορούμε να το προσπερνάμε, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Η απαξίωση τους από εμάς είναι η καλύτερη απάντηση.
Όσο για το θέμα με τα κινητά.
Για μένα οι γονείς είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Μετά εμείς.
Εδώ και δύο χρόνια το σχολείο μας δεν μπορεί να κάνει σύλλογο γονέων. Πλήρης αδιαφορία.
Η στάση μας πρέπει να είναι και λίγο αυστηρή. Τα παιδιά (η πλειονότητα) δεν καταλαβαίνουν από όρια. Αν δεν νιώσουν ότι υπάρχουν κανόνες και κυρώσεις, δεν θα σταματήσουν πουθενά. Και είναι φυσιολογικό. Και εμείς, όταν είμασταν μαθητές, τα ίδια κάναμε, αν μας άφηναν.
Ουφ, αυτά...
Οι εκπαιδευτικές συζητήσεις δεν σταματάνε ποτέ...

11/06/2006 11:27 μ.μ.  

Blogger proserpina άνθισε και είπε...

ka8y "μη μασάς"
Συνέχισε, έτσι. Την επόμενη φορά προτείνω να αρχίσεις τα χαστούκια μέσα στο γραφείο ;-)

11/07/2006 12:47 μ.μ.  

Blogger HaPagan άνθισε και είπε...

ka8y για αυτό λέω και ξαναλέω ότι η δουλειά του καθηγητή και του δασκάλου δεν περιορίζεται μόνο στο στενό εργασιακό του ωράριο αλλά και σε πολλές ώρες εκτός αυτού. Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι έχεις να κάνεις με παιδιά! Αν είναι δύσκολο για κάποιον να κάνει καλά το παιδί του, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο που είναι η μετάδοση γνώσης σε συνδυασμό με το έργο του χωροφύλακα!!

Υπομονή... Οι άνθρωποι στην επαρχία είναι πολύ πιο διαφορετικοί και έχουν εντελώς άλλες συνήθειες. Μπορεί να φταίει και ο άπειρος ελεύθερος χρόνος που διαθέτουν και δεν ξέρουν πως να τον διαχειριστούν!

Όσο για το εργαστήριο Πληροφορικής που θες να αναφερθείς μελλοντικά τα ξέρω από την καλή και από την ανάποδη. Οι καθηγητές Πληροφορικής στα σχολεία έχουν μετατραπεί σε γραμματείς του σχολείου και γενικά κάνουν όλη την χαμαλοδουλειά που στην τελική δεν είναι δική τους ευθύνη...

Τέσπα, μην σε πάρει από κάτω! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε!

11/07/2006 4:31 μ.μ.  

Blogger Flareman άνθισε και είπε...

Ρε χέστα τα τσόγλανα, άπαξ και ισχύει η προειδοποίηση έληξε το θέμα. Δεν είπαμε να γίνουμε Δρακουμέλ, αλλά οι κανόνες υπάρχουν για να ακολουθούνται, και υπάρχουν για ένα λόγο - στην περίπτωσή μας την προστασία των μικρών.

Άμα φωνάζει αυτό και μετά η μετακουλτουρέ - μεταμοντέρνα μαμά του που έχει να πάει για μανικιούρ και θέλει να έχει η κορούλα της κινητό για να γκομενίζει, ώστε να έχει το απερίσπαστο να γκομενίσει και η μαμά... εε, τότε πάει, τι κουβέντα να κάνουμε:(

Στο ύψος σου εσύ!

11/07/2006 8:59 μ.μ.  

Blogger Simadouras άνθισε και είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

11/10/2006 10:07 π.μ.  

Blogger Simadouras άνθισε και είπε...

Γιατί κάθεσαι και της κάνεις όλες χαμαλοδουλειές? Κάνε εσύ αυτά που
πρέπει και απο εκεί και περά
σήκω και φύγε και άστην να κολυμπάει
στα βαθειά.
Φίδιασε και λίγο όπως λέγαμε στον
στρατό. Σίγα μην κάτσεις να σκάσεις για
να πάρει η άλλη τα παράσιμα!!!!!

11/10/2006 10:10 π.μ.  

Blogger kaTeRINa άνθισε και είπε...

πωπω...κάνε εκεί τη δουλειά σου...και μην ασχολείσαι με τους άλλους!


άσχετο;;;
που εκδρομή;;;
χαχαχα
στη παναγιούδα;;;;
χαχαχαχα
εγώ όταν ήμουν μαθήτρια...εκεί μας πήγαιναν...και σκυλοβαριόμουνννννν....

11/14/2006 11:20 π.μ.  

Blogger ka8y άνθισε και είπε...

χαχαχ ναι!

Τρελή Παναγιούδα....!

Τουλάχιστον να είχε καλό καιρό να πίναμε και κανα ουζάκι.. μέσα στο κρύο τα πήγαμε τα καυμένα...

11/14/2006 5:56 μ.μ.  

Blogger kaTeRINa άνθισε και είπε...

@ka8y
ωχχ...πλάκα μου κάνεις!!!
καλά...όλο εκεί θα σας πηγαίνουν...!

κουράγιοοοοοοο

11/14/2006 10:43 μ.μ.  

Blogger mmjiaxin άνθισε και είπε...

michael kors handbags
canada goose outlet
lululemon pants
true religion outlet
ray ban outlet
links of london jewellery
michael kors online outlet
oakley sunglasses wholesale
supra shoes
the north face outlet
cheap ugg boots
canada goose outelt
nike foamposite
cheap jordan shoes
ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale
hollister canada
canada goose jackets
vans shoes
air jordan shoes for sale
ray-ban sunglasses
mm1124

11/24/2015 3:23 π.μ.  

Blogger Zheng junxai5 άνθισε και είπε...

zhengjx20160617
louis vuitton outlet
basketball shoes
air jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
ray bans
oakley sunglasses
coach outlet online
ray ban sunglasses outlet
true religion jeans
coach factory outlet online
ray ban sunglasses outlet
christian louboutin sale clearance
adidas superstar shoes
pandora charms
gucci handbags
burberry outlet
lebron james shoes 13
adidas superstar
true religion jeans
cheap louis vuitton handbags
ray ban sunglasses outlet
louis vuitton outlet
jordan 3 powder blue
gucci outlet online
cheap jordan shoes
louis vuitton purses
replica watches
nike blazers uk
tods sale
true religion outlet
michael kors handbags
cheap air jordans
toms outlet
air jordan 8
michael kors outlet
coach factory outlet
christian louboutin sale
michael kors outlet
nike trainers women
hollister kids

6/17/2016 11:31 π.μ.  

Blogger raybanoutlet001 άνθισε και είπε...

michael kors
christian louboutin shoes
under armour shoes
dolce and gabbana shoes
kobe 9
new york giants jerseys
cheap nike shoes
michael kors handbags outlet
red valentino
michael kors outlet

3/27/2017 11:51 π.μ.  

Anonymous Pengobatan Alternatif Patah Tulang άνθισε και είπε...

This information is very useful. thank you for sharing. and I will also share information about health through the website

Obat Alami Menurunkan tekanan Darah Tinggi
Obat Penyakit kulit Eksim
Obat Benjolan Di Ketiak
Pengobatan Alami Tuntaskan Keputihan
Obat Gusi Bengkak Bernanah Tradisional
Pengobatan Miom tanpa Operasi

5/26/2018 6:29 π.μ.  

Anonymous Pengobatan Alami Penyakit vertigo άνθισε και είπε...

Thank you for joining us. his article is very helpful

Cara Mengobati Benjolan Di Vagina
Obat Maag Alami
Obat Penambah Berat Badan
Cara Mengobati Penyakit Kista
Cara Mengobati Sesak Napas Alami
Tips Obat Tradisional Gagal Jantung

12/08/2018 3:01 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home