Ηλιοτρόπιο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΗΛΙΟ... ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ... ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2005

Εκάλη 1 το κέντρο...

Απο την Πέμπτη η Αττική είναι σε Στάδιο Β για κινδυνους πυρκαγιάς. Αυτό σημαίνει βάρδιες απο τις 9 το πρωί (μέχρι τις 9 το πρωί την επόμενη μέρα), περιπολίες με το πυροσβεστικό με φάρους αναμμένους, περισσότερη προσοχή στον ασύρματο, και γενικά μια ανησυχία.

Όλοι είμαστε τσιτωμένοι. Προχτές μόλις μάθαμε για την φωτιά στην Ραφήνα ετοιμαστήκαμε. Μπορεί να είμαστε λίγο μακριά αλλά η φωτιά ήταν μεγάλη. Λογικά θα στείλουνε και εμάς. Τσεκάρισμα στο (8τονο) υδροφόρο για νερό, για πετρέλαιο, βενζίνη για την αντλία, χάρτες, κλειδιά για τους κρουνούς όλα στην θέση τους.

Και απο τον ασύρματο να στέλνει οχήματα απο Ιτέα, Καλάβρθυτα, Κόρινθο, Λειβαδιά, Αίγιο. Η περιοχή μας σχετικά ακάλυπτη- λίγα οχήματα για επιφυλακή. Και στην τηλεόραση η φωτιά. Μεγάλη. Ένα μέτωπο τεράστιο. Που φυσικά με τέτοιο αέρα μεγάλωνε. Σπίτια καίγοντε.

Πρώτη φορά ένιωσα ΤΟΣΟ αχρηστη στην ζωή μου. Να χαλάει ο κόσμος και εμείς να καθόμαστε να τα βλέπουμε απο την τηλεόραση. Η νομαρχία (πολιτική προστασία) πήρε τηλέφωνο στην κοινότητα Εκάλης και η κοινότητα αρνήθηκε να μας στείλει. Είναι τουλάχιστον ντροπή αυτό το πράγμα. Ποιά είναι η λογική? Μήπως γίνει κάτι στην περιοχή μας? Και αν γίνει δηλαδή, οι άλλοι δήμοι δεν θα στείλουν ενισχύσεις?

Αν είχαμε πάει μπορεί να είχαμε σώσει μόνο ένα δέντρο. Μόνο ένα σπίτι. Μια οικογένεια άστεγη λιγότερη.

Είμαστε ακόμα σε στάδιο Β μέχρι την κυριακή το μεσημέρι. Μεγάλη προσοχή.